D eseta po redu konferencija prvi je ‘mali’ jubilej za organizatore i višegodišnje sudionike opatijske konferencije o sigurnosti i kvaliteti hrane
Kao i ranijih godina, izlaganja na ovim konferencijama nudila su brojne informacije iz različitih segmenata sigurnosti i kvalitete hrane, no – kao i drugdje – u raspravama se svaki puta postavljaju pitanja koja ne dobivaju pune nego uglavnom samo deklarative odgovore.
Na ovogodišnjoj konferenciji održano je 27 izlaganja, među kojima su o aktualnostima u sustavu sigurnosti hrane u RH sudionike upoznali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravlja. Na kraju radnog dijela prvog dana konferencije održan je ‘okrugli stol’ s temom “Mikrobiološki kriteriji za hranu za mikroorganizme koji se ne spominju u Uredbi 2073/2005; Korištenje vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu”.Na dvodnevnoj konferenciji razgovaralo se i o plastici u kontaktu s hranom, prodaji na daljinu, patvorenju hrane, komercijalizaciji voća i povrća, tradicionalnim proizvodima te povlačenju sredstava iz Europskih fondova za prehrambenu industriju. Sudionici konferencije su i ove godine kroz rasprave iskoristili priliku za dobivanje odgovora na pitanja iz vlastite prakse, vezana uglavnom uz regulatorne zahtjeve koji su postavljeni prema proizvođačima hrane u EU.
Z ahvaljujemo organizatoru konferencije, na svim informacijama, pomoći i suradnji na izvještavanju o konferenciji.
Sponzor 10. Konferencije o sigurnosti i kvaliteti hrane (s međunarodnim sudjelovanjem):