rawc-conference-2024
Dobrobit, zaštita i zbrinjavanjeHrvatska veterinarska komoraKonferencijaKonferencijaSkupoviVeterinarski fakultet u Zagrebu

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Regionalni centar za dobrobit životinja u suradnji s Veterinarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom veterinarskom komorom organizira 2. konferenciju o dobrobiti životinja od 15. do 17. listopada 2024. u Cavtatu, Hrvatska. Mjesto održavanja konferencije je Hotel Croatia, samo 6 km udaljen od Međunarodne zračne luke Dubrovnik. Zbog blizine Dubrovnika, osim Hotela Croatia, postoji još mnogo drugih mogućih smještaja, od AirBnB/Bookinga do drugih hotela.

Naziv konferencije je Better Science for Better Animal Welfare, s četiri glavne teme:

  • Životinje u zajednicama (životinje za društvo, životinje lutalice, One Health, dvorište i tradicionalni uzgoj…)
  • Životinje u proizvodnji hrane (na farmi, u transportu, klaonica, One Health…)
  • Odnos između ljudi i životinja (socio-ekonomski i etički kontekst, One Welfare,…)
  • Životinje i okoliš (ZOO vrt, utjecaj na klimu, zaštita staništa, upravljanje populacijom divljih životinja, ekološko modeliranje, upravljanje katastrofama…)

Ove četiri glavne teme mogu pokriti sve važne i aktualne aktivnosti u znanosti o dobrobiti životinja tako da još jednom RAWC donosi najbolje od svijeta znanosti u našu regiju. Uspjeh u ovom zadatku osiguravaju zaista najbolji svjetski stručnjaci kao glavni predavači – prof. emeritus Donald Broom (Sveučilište Cambridge), prof. emeritus James Serpell (Sveučilište Pennsylvania), prof. dr. sc. Linda Keeling (Švedsko sveučilište poljoprivrednih znanosti) i dr. sc. Svenja Springer (Vetmeduni Beč).

Osim pozvanih predavača, trećeg dana skupa bit će održana panel rasprava na temu Animal Welfare Labeling (Označavanje načina uzgoja životinja u dobrobiti) kojom se želi otvoriti stručnu i javnu raspravu o nužnosti podizanja dobrobiti životinja u sustavima za proizvodnji hrane. Panelisti će biti dionici iz veterinarske profesije, prehrambene industrije, međunardnih organizacija i tvrtki za označavanje proizvoda u skladu s dobrobiti životinja koje su već aktivne na EU tržištu.

Za mlade istraživače (studente, doktorande, postdoktorande) postoji potpora kroz koju se planira pokriti troškove kotizacija za do 15 mladih istraživača, pa će najbolji mladi ljudi iz regije imati mogućnost sudjelovanja na konferenciji.

Više informacija na https://conference2024.rawc.eu.

U skladu s Pravilnikom o stručnom usavršavanju veterinara, Hrvatska veterinarska komora će za sudjelovanje dodjeljivati 4 boda.

DAN 1
09.30 – 10.15 James Serpell – pozvano predavanje
10.15 – 10.45 predavanja
10.45 – 11.15 pauza za kavu
11.15 – 12.30 predavanja
12.30 – 13.30 ručak
13.30 – 14.15 Svenja Springer – pozvano predavanje
14.15 – 14.45 predavanja
14.45 – 15.15 pauza za kavu
15.15 – 16.30 predavanja
16.30 – 17.00 poster sekcija

DAN 2
09.30 – 10.15 Donald Broom – pozvano predavanje
10.30 – 10.45 predavanja
10.45 – 11.15 pauza za kavu
11.15 – 12.30 predavanja
12.30 – 13.30 ručak
13.30 – 14.15 Linda Keeling – pozvano predavanje
14.15 – 14.45 predavanja
14.45 – 15.15 pauza za kavu
15.15 – 17.00 predavanja
16.30 – 17.00 poster sekcija
17.00 dodjela nagrade za najbolji poster

DAN 3
09.30 – 12.00 panel diskusija – Animal Welfare Labeling (Označavanje načina uzgoja životinja u dobrobiti)

Vezani sadržaji

Potpisan Memorandum of Understanding između veterinarskih fakulteta u Zagrebu i Kafkasu

Urednik

Dok udruge ratuju, životinje i veterinari stradavaju

Urednik

Održan prvi sastanak predstavnika Hrvatske veterinarske komore s novim ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske, Josipom Dabrom

Urednik

Sveučilišni priručnik UPORABA ŽIVOTINJA U ISTRAŽIVANJIMA

Urednik

Konferencija Višegrad 4 vet plus

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više