23.3 C
Zagreb
14. lipnja 2024.
Dobrobit, zaštita i zbrinjavanjeUprava za veterinarstvo i sigurnost hrane

3 milijuna kuna za zbrinjavanje napuštenih, izgubljenih ili privremeno oduzetih domaćih životinja

… financirat će se usluge smještaja, hranidbe i njege (uključujući rad) te troškovi označavanja neoznačenih životinja, a prihvatljivi su i veterinarski troškovi liječenja uz intenzitet potpore od 50 posto.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede RH (priopćenje za medije, 7. travnja 2022. godine)mps


3 milijuna kuna za zbrinjavanje napuštenih, izgubljenih ili privremeno oduzetih domaćih životinja


Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak, 7. travnja 2022. godine, uputilo u postupak savjetovanja s javnošću nacrt prijedloga Programa potpore za zbrinjavanje napuštenih, izgubljenih ili privremeno oduzetih domaćih životinja u svrhu sigurnosti ljudi, zdravlja ljudi i životinja te smanjivanja materijalne štete. Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, a za provedbu Programa osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu RH u iznosu od 3 milijuna kuna.

Privremeno zbrinjavanje oduzetih ili napuštenih, izgubljenih i zanemarenih domaćih životinja za jedinice lokalne samouprave predstavlja organizacijski, a time i financijski zahtjevnu aktivnost, stoga je Ministarstvo odlučilo osigurati nadoknadu troškova zbrinjavanja domaćih životinja novom potporom u iznosu i do 300 tisuća kuna po korisniku.

Naime, okviru ovoga Programa uz stopostotni intenzitet potpore financirat će se usluge smještaja, hranidbe i njege (uključujući rad) te troškovi označavanja neoznačenih životinja, a prihvatljivi su i veterinarski troškovi liječenja uz intenzitet potpore od 50 posto.
E-savjetovanje se nalazi na poveznici.

Vezani sadržaji

U Osijeku obilježen Svjetski dan sigurnosti hrane

Urednik

Projekt CROOH – Uspostava koordiniranog sustava nadzora bolesti u skladu s pristupom ‘Jedno zdravlje’ u Republici Hrvatskoj

Urednik

Objavljena nova Naredba o mjerama kontrole za suzbijanje afričke svinjske kuge u RH

Urednik

Afrička svinjska kuga na području Osječko-baranjske županije

Urednik

Radionica na temu afričke svinjske kuge

Urednik

Afrička svinjska kuga: novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja (25.8.2023.)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više