Hrvatski veterinarski institutIzdvojenoMeđunarodna suradnja

6. radionica EU nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu

6th Workshop of the EU Brucellosis National Reference Laboratories


26.-27.09.2013.
Hrvatski veterinarski institut bio je domaćin 6. radionice EU nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu.

Dan nakon simpozija Bruceloza u Hrvatskoj i susjednim zemljama, u Hrvatskom veterinarskom institutu sastali su se predstavnici europskih nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu.

dr. sc. Silvio Špičić
Hrvatski veterinarski institut

6.radionica-bruceloza-HVIZagreb, 1. listopada 2013. – Godišnja, šesta po redu, radionica europskih nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu održana je 26. i 27. rujna 2013. godine u Hrvatskom veterinarskom institutu u Zagrebu. Domaćin skupa, Hrvatski veterinarski institut – Laboratorij za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku bakterijskih bolesti, ugostili su predstavnike iz 24 zemlje članice Europske unije, Švicarske, Norveške, kandidata F.Y.R.O. Makedonije i Turske i ostalih zemalja iz okruženja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Crne Gore.

Ravnatelj HVI, prof.dr.sc. Željko Cvetnić
Ravnatelj HVI, prof.dr.sc. Željko Cvetnić dodjeljuje zahvalnicu dr. Bruni Garin Bastujiu

Prigodom otvaranja skupa, ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta, prof. dr. sc. Željko Cvetnić, sudionike je upoznao s poviješću i sastavnicama Instituta: Veterinarskim zavodima, Centrom za peradarstvo, odjelima i laboratorijima, a dr. sc. Silvio Špičić s aktualnim stanjem bruceloze domaćih i divljih životinja u Hrvatskoj.

U znak dugogodišnje uspješne suradnje i pomoći u stručnom i znanstvenom razvoju i usavršavanju Laboratorija za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku bakterijskih bolesti, voditelju EU referentnog laboratorija za brucelozu, OIE/FAO referentnog laboratorija, ANSES, Maisons-Alfort iz Francuske, dr. Bruni Garin Bastujiu uručena je zahvalnica.Voditelju EU referentnog laboratorija za brucelozu, OIE/FAO referentnog laboratorija, ANSES, Maisons-Alfort iz Francuske, dr. Bruni Garin Bastujiu uručena je zahvalnica.

Tijekom dva dana radionice, obrađene su teme vezane uz nedavne aktivnosti EU referentnog laboratorija, provjereni rezultati seroloških, bakterioloških i molekularnih testova provjere rada laboratorija, a tijekom okruglog stola predstavljene su aktualnosti iz svake države, pojedinačno.

Također, na zajedničkoj večeri u prostoru Trajbar Team-a u Zaprešiću, druženje je nastavljeno dugo u noć. O uspjehu skupa najbolje govore poruke i zahvale koje nam pristižu i danas, nekoliko dana po završetku skupa.

Sudionici 6. godišnje radionice europskih nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu
Sudionici 6. godišnje radionice europskih nacionalnih referentnih laboratorija za brucelozu (foto: B. Šoštarić, HVI)

6th Workshop of the EU Brucellosis National Reference Laboratories


Vezani sadržaji

Potpisan Memorandum of Understanding između veterinarskih fakulteta u Zagrebu i Kafkasu

Urednik

Konferencija Višegrad 4 vet plus

Urednik

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog veterinarskog instituta i javne ustanove Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac

Urednik

Peradarski dani u Puli: Hrvatska se s ptičjom gripom trenutačno uspješno bori bez cijepljenja peradi

Urednik

“Nove mjere za borbu protiv otpornosti na antibiotike” trening s radionicama

Urednik

U uzgoj riba i školjkaša uključuje se umjetna inteligencija

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više