23.3 C
Zagreb
14. lipnja 2024.

IzobrazbaStudentiVeterinarski fakultet u Zagrebu

COVID potvrde na Veterinarskom fakultetu i za studente

Uvođenje COVID-potvrda olakšava provođenje odluke o izravnom obliku nastave na Veterinarskom fakultetu u tekućoj akademskoj godini 2021./2022.

Nakon što je djelatnicima i studentima najavljeno uvođenje novih protuepidemijskih mjera, rukovodstvo zagrebačkog Veterinarskog fakulteta odlučilo je ostati pri odluci da sve osobe koje se nalaze u bilo kojem svojstvu na Veterinarskom fakultetu od 16. studenog 2021. moraju imati COVID-potvrde. Ova odluka uključuje i sve studente Fakulteta radi izbjegavanja bilo kakvih diskriminacija.
Naime, odlukom Stožera civilne zaštite RH od 16. studenoga 2021. godine uvodi se obveza COVID-potvrde u državne i javne službe za sve zaposlenike i sve osobe koje dolaze u te institucije. U pojašnjenju odluke navodi se da svi zaposlenici klinike kao i stranke koje dolaze na Veterinarski fakultet sukladno odluci Stožera moraju predočiti svoje potvrde. Kako studenti pohađajući nastavu i vježbe borave u istim zatvorenim prostorima, odlučeno je da bi bilo neprihvatljivo da studenti budu izuzeti obveze COVID-potvrda.

Prema anonimnoj anketi provedenoj među zaposlenicima i studentima početkom rujna ove godine, više od 90% zaposlenika i oko 70% studenata je ili cijepljeno ili preboljelo COVID. Na Fakultetu se smatra da to osigurava povoljnu epidemiološku situaciju odnosno da je ona na Fakultetu trenutno više nego dobra, pa se nastava provodi bez velikih ispada sustava, kako po pitanju zaposlenika tako i studenata.
U svjetlu akreditiranog međunarodnog studija na engleskom jeziku navodi se da je više od 90% studenata toga studija već cijepljeno.

U istoj objavi iskazan je i stav da je prihvaćanje suvremenih znanstvenih spoznaja, posebice iz virologije, imunologije i vakcinologije, samo dio neophodnih znanja, vještina i kompetencija koje studenti Veterinarskoga fakulteta stječu tijekom svoje izobrazbe unutar okvira regulirane profesije za koje se školuju.

Cjelovit intervju sa dekanom prof. dr. sc. Nenadom Turkom možete pročitati ovdje.

Vezani sadržaji

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

Panel rasprava “Pritisak na veterinare – pitanje mentalnog zdravlja” i “Snaga žena u veterinarstvu – rastući broj doktorica veterinarske medicine”

Urednik

Debatni klub Veterina nastavlja Welfare education project

Urednik

7. Hrvatski veterinarski kongres – prva obavijest

Urednik

Četvrta stipendistica doktorskog studija Veterinarske znanosti: Mihaela Vranješ, dr. med. vet.

Urednik

Simpozij “Evolucijski razvoj srca i translacijska medicina” i promocija knjige EVOLUTIONARY DEVELOPMENT OF THE HEART: ANATOMY AND MOLECULES

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više