StudentiVeterinarski fakultet u Zagrebu

Dan otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2016.)

Veterinarski fakultet Sveučilišta u ZagrebuDan otvorenih vrata 2016. na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Heinzelova 55) održan je u petak 22. travnja 2016. od 10 do 16 sati. Domaćini Dana otvorenih vrata posjetiteljima su više puta iskazali svoju najiskreniju dobrodošlicu, a na kraju zasigurno i ostavili lijepu sliku Fakulteta.

U Danu otvorenih vrata, svi zainteresirani posjetitelji Fakulteta upoznati su s aktivnostima Veterinarskoga fakulteta i veterinarske struke. Među njima, uglavnom su bili srednjoškolci, potencijalni studenti, ali i njihovi roditelji, pa i roditelji današnjih studenata.
U sklopu događanja, posjetitelji su u razgovoru sa studentima, upravom Fakulteta te brojnim profesorima dobili informacije o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja. Program Dana otvorenih vrata 2016. održan je organiziranim obilaskom zavoda, klinika, muzeja i studentskih prostora Veterinarskoga fakulteta tijekom kojega je posjetiteljima bio demonstriran i rad s malim životinjama.

prof. dr. sc. Maja Popović

Povodom održavanja Dana otvorenih vrata 2016. Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Velikoj predavaonici u ime uprave Fakulteta, posjetitelje je pozdravila prof. dr. sc. Maja Popović, Pročelnica Odjela za temeljne prirodne i pretkliničke znanosti, naglasivši posjetiteljima da je studij veterinarske medicine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu težak, ali da studenti uz sav program studija ipak nalaze vremena i za izvanfakultetske aktivnosti. Pohvalila je sve nastavnike Fakulteta i njihovu svestranost vidljivu kroz bavljenje različitim hobijima nevezanima uz profesionalno bavljenje veterinarskom medicinom i znanstveno-nastavnim radom. Podsjetila je na veliku i važnu novost vezanu uz Veterinarski fakultet, a to je studij veterinarske medicine na engleskom jeziku koji kreće od jeseni.

prof. dr. sc. Tomislav Babić

Prof. dr. sc. Tomislav Babić u svojstvu zamjenika pročelnika Odjela Klinika upoznao je posjetitelje sa zapaženim radom klinika Fakulteta. Istaknuo je značajan, sve veći broj stranih studenata koji upisuju poslijediplomski studij iz kirurgije, ali i iz drugih kolegija, što je pokazatelj prepoznatljivosti Fakulteta izvan granica države i regije. Temeljem te činjenice, prije nekoliko godina donešena je odluka o paralelnom studiju na engleskom jeziku, za što se Fakultet proteklih godina aktivno priprema iako već i sada postoji određeni broj stranih studenata s kojima nastavnici tijekom nastave komuniciraju na engleskom jeziku.

doc. dr. sc. Tomislav Gomerčić

Doc. dr. sc. Tomislav Gomerčić, predstojnik Zavoda za biologiju svakako je jedan od najpozvanijih stručnjaka za dupine Jadranskog mora, koje mnogi smatraju dijelom identiteta Republike Hrvatske. Iako se dupinima bave i biolozi, zdravljem dupina mogu se baviti i bave se isključivo veterinari. Docent Gomerčić jedan je od rijetkih veterinara u Hrvatskoj koji velik dio svoga profesionalnog vremena provodi primarno uz dupine, ali i medvjede, vukove i risove. Činjenica da je jedino uz studij veterinarske medicine moguće bavljenje zdravljem ovih životinja i sudjelovanje u istraživanjima u kojima se provode vezane aktivnosti, određenom broju zainteresiranih kandidata ovo je dodatni motiv za upis upravo zagrebačkog Veterinarskog fakulteta.

Anđela Šimić

Posjetitelje je u ime triju studentskih udruga koje djeluju na Fakultetu (sportska udruga, Equus, IVSA) pozdravila Anđela Šimić, studentica 6. godine studija i predsjednica udruge Equus, uputivši ih u rad ovih studentskih udruga i njihove mogućnosti na Fakultetu, ali i najavivši ovogodišnju Humanijadu koja će biti održana od 4. do 8. svibnja u Makarskoj. Također tijekom svibnja, studenti članovi IVSA-e bit će domaćini svojim gostima iz Liverpoola koji dolaze u uzvratni posjet zagrebačkom veterinarskom fakultetu, a za period od 11. do 14. svibnja najavljeno je održavanje edukativne izložba Reptilomanija+.

Pozitivne dojmove stečene tijekom svoje prve godine studija okupljenima je iskazala i Barbara Filipović, aktualna Miss Universe Croatia 2016., ohrabrivši kandidate za upis studija veterinarske medicine riječima da se uz pravu motivaciju uvijek može uspjeti.

Barbara Filipović

Ana Majcan

Ana Majcan, studentica 6. godine veterinarske medicine, ujedno članica KUD-a “Ivan Goran Kovačić” i Akademskog zbora Veterinarskoga fakulteta “Ab ovo” posjetiteljima je iskazala svoje studentske dojmove i otpjevala nekoliko narodnih i popularnih pjesama uz pratnju Emila Juga na gitari i tarbuku.

prof. dr. sc. Damir Žubčić
Prof. dr. sc. Damir Žubčić odrecitirao je okupljenima nekoliko svojih pjesama.

prof. dr. sc. Nina Poljičak-Milas

Prof. dr. sc. Nina Poljičak Milas, voditeljica je studentskog zbora “Ab ovo“, u kojemu pjevaju i profesori i asistenti, umirovljeni djelatnici i prijatelji Fakulteta. “Ab ovo” je prošle godine gostovao u Rimu, ove godine planira u London. Orkestar Veterinarskog fakulteta, vjerojatno jedini takav na zagrebačkom sveučilištu, trenutno broji osam članova, a vodi ga prof. dr. sc. Hrvoje Lucić.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti brojne eksponate muzeja Zavoda za sudsko i upravno veterinarstvo kroz koje ih je proveo prof. dr. sc. Petar Džaja, muzeja Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju u koje ih je uputio dr. sc. Ivan Alić te muzeja Zavoda veterinarsku patologiju u kojemu im je domaćin bila asistentica Zavoda, Lidija Medven Zagradišnik, dr.med.vet.

Tijekom obilaska Zavoda za fiziku domaćin posjetiteljima bio je doc. dr. sc. Selim Pašić, a za obilaska prostorije za laboratorijske životinje studentica Marina Habazin.


Više fotografija iz službene zabilješke možete pogledati ovdje (pdf, 1.4MB)


Vezani sadržaji

Sveučilišni priručnik UPORABA ŽIVOTINJA U ISTRAŽIVANJIMA

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

Dan otvorenih vrata Veterinarskoga fakulteta u Zagrebu (2024.)

Urednik

7. Hrvatski veterinarski kongres – prva obavijest

Urednik

Četvrta stipendistica doktorskog studija Veterinarske znanosti: Mihaela Vranješ, dr. med. vet.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više