Sigurnost hraneUprava za veterinarstvo i sigurnost hrane

HAH: Obavijest za potrošače

hah-127x50Izvor: Hrvatska agencija za hranu https://www.hah.hr/obavijest-za-potrosace-svjezi-pileci-fileti-klasa-a-podrijetlom-iz-poljske/

mps


OBAVIJEST ZA POTROŠAČE


Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o proizvodu

Svježi pileći fileti, klasa A podrijetlom iz Poljske

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, u svježem mesu peradi – Svježi pileći fileti, klasa A, utvrđena bakterija Salmonella spp.

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu, Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Proizvođač spornog proizvoda je ANIMEX FOODS Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE.

Proizvod, Svježi pileći fileti, klasa A, LOT 6350079084, s rokom valjanosti upotrijebiti do 09. 06. 2017. godine, se više ne nalazi na tržištu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.
Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Podaci o proizvodu:
Proizvođač: ANIMEX FOODS Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE
Na tržište stavlja: MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o., Težačka 13, Vrgorac
Rok valjanosti: upotrijebiti do 09.06.2017.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Vezani naslovi:


Vezani sadržaji

Održana radionica ‘Antimikrobna rezistencija i razborita primjena veterinarskih lijekova’

Urednik

Antimikrobna rezistencija u veterinarskoj medicini

Urednik

7. Hrvatski veterinarski kongres

Urednik

Odluka o visini i opsegu naknada za troškove provedbe propisanih mjera iz područja veterinarstva

Urednik

Novi slučaj visokopatogene influence u labuda na području Šibensko-kninske županije

Urednik

Bakterijske zoonoze u pasa

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više