IzobrazbaOpće informacijeSkupoviStudentiUzgojUzgoj pasa

Kinološki stručni seminari

“Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, u subotu, 14.01.2012. godine, tradicionalno je održan seminar za sudačke pripravnike, volontere, uzgajivače kao i studente u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Veliki broj prijavljenih polaznika za seminar, 35 prisutnih, pokazao nam je da postoji veliki interes među članovima saveza za ovakav oblik edukacije našeg kadra. Izuzetno nas raduje da su na ovom seminaru prisustvovali neki od dugogodišnjih kinoloških sudaca te neki od predsjednika kinoloških udruga.

Prof. dr. sc. Nikša Lemo, predsjednik Znanstvene komisije HKS-a, održao je interesantno predavanje vezano za anatomiju i fiziologiju pasa te vrlo interesantan dio o biomehanici, tj.kretanju pasa.

Bojan Mataković, dr. vet. med., tajnik HKS-a je u nastavku održao predavanje iz područja izložbene kinologije, o organiziranju izložbenog kruga, te pravilniku o ocjenjivanju i dodijeljivanju kandidatura i naslova na hrvatskim izložbama, pod jednim nazivom – pravila suđenja.

Posljednje predavanje je bilo je o genetici i metodama uzgoja, koje je vrlo stručno održao doc. dr. sc. Igor Štoković, predstojnik Zavoda za stočarstvo Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Seminar je prošao u sjajnoj atmosferi i vrlo živoj diskusiji. Slijedeći seminar će biti održan iduće godine, te će biti na vrijeme najavljen na našoj internet stranici, službenom časopisu HKS-a „Moj Pas“, te na društvenoj mreži Facebook.”


(Preuzeto sa stranica Hrvatskog kinološkog saveza, http://hks.hr/web/index.php?str=51)

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više