ČasopisiLiteratura

MESO

prvi hrvatski časopis o mesu

“Časopis “MESO”, prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije.”
(Izvornik: Hrčak – portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske, http://hrcak.srce.hr/meso)

dodatne informacije o časopisu i web arhiva na portalu Hrčak

Vezani sadržaji

Sorbinska kiselina – aditiv s antimikrobnim djelovanjem u hrani životinjskog podrijetla

Urednik

Nova regionalizacija RH u odnosu na ASK

Urednik

Novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja

Urednik

Hrvatski veterinarski vjesnik

Urednik

Učestalost serovarova Salmonella spp. u pilećem mesu s područja sjeverozapadne Hrvatske

Urednik

Klanje životinja, osnivanje klaonica i nadzor nad mesom u hrvatskoj povijesti do 19. stoljeća

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više