Izv. prof. dr. sc. Jelka Pleadin
znanstvena savjetnica, Hrvatski veterinarski institut
Djelovanje površinskih plijesni na kvalitetu i sigurnost mesnih proizvoda
Najznačajniji hrvatski tradicionalni mesni proizvodi
Budući općenito predstavljaju nutritivno bogate proizvode, konzumacija ove vrste proizvoda svakim danom sve značajnija, pa standardizacija kvalitete i sigurnost TMP zahtijevaju istraživanja u području senzorskih i fizikalno-kemijskih svojstava te potencijalnih izvora kontaminacije.
Podaci o projektu
Cilj projekta
Dosadašnji rezultati
Najznačajniji znanstveni doprinos projekta
Više detalja o projektu možete vidjeti na:
http://tmpmouldrisk.com/
- Gljivične bolesti u veterinarskoj kliničkoj praksi – izazovi dijagnostike i liječenja
- Najčešći uzroci neplodnosti nazimica i krmača
- Objavljen sveučilišni udžbenik „PLIJESNI – ODABRANE ZNAČAJKE, IZOLACIJA I IDENTIFIKACIJA“
- Alltechov pregled europske žetve za 2022. godinu
- 15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane