1. svježe meso peradi
2. pileća prsa s kostima bez kože
Izvor: Hrvatska agencija za hranu https://www.hah.hr/obavijest-za-potrosacesvjeze-meso-peradi-pileca-prsa-pileci-batak-i-zabatak-pilece-mljeveno-meso-pilece-strojno-otkosteno-meso/
OBAVIJESTI ZA POTROŠAČE – Povlačenje i opoziv proizvoda
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – pileća prsa, pileći batak i zabatak, pilećem mljevenom mesu i pilećem strojno otkoštenom mesu utvrđena bakterija Salmonella spp.
Uzorkovanje je provedeno u odobrenom objektu Poljoprivredno gospodarstvo Orehovec, Veliki Bukovec, Franje Sovića 45, odobrenog broja 1860.
Proizvod, pileća prsa LOT 170324 proizveden 24. ožujka 2017. godine, pileći batak i zabatak LOT 170324, pileće mljeveno meso proizvedeno 24. ožujka 2017. godine pileće strojno otkošteno meso proizvedeno 24. ožujka 2017. godine, prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije više se ne nalazi na tržištu. Subjekt u poslovanju s hranom obavijestio je potrošače o nalazu i mogućnosti povrata proizvoda.
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.
Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne.Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: Poljoprivredno gospodarstvo Orehovec, Veliki Bukovec, Franje Sovića 45Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod!!!
Izvor: Hrvatska agencija za hranu https://www.hah.hr/obavijest-za-potrosace-povlacenje-i-opoziv-proizvodapileca-prsa-s-kostima-bez-koze-674-g-rinfuza/
OBAVIJESTI ZA POTROŠAČE – Povlačenje i opoziv proizvoda
Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda
Pileća prsa s kostima bez kože, težine 674 g, rinfuza, LOT 170327, oznake barkoda 3850220111355, datuma proizvodnje 29.03.2017. godine.
Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u pilećim prsima s kostima utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorkovanje je provedeno u mesnici subjekta u poslovanju s hranom Perutnina Ptuj – Pipo, na lokaciji Zagrebačka 16, Sveti Ivan Zelina.
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.
Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o Inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne.Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvod stavlja na tržište: Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o., Rudolfa Steinera 7, ČakovecObavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod!!!