Uz dopuštenje preneseno sa:
http://www.veinst.hr/aktualnosti/366-objavljen-sveuilini-udbenik-plijesni-odabrane-znaajke-izolacija-i-identifikacija
Osnovna nakana ovog udžbenika je omogućiti čitateljima bolje razumijevanje sveprisutnosti plijesni te načine kontaminacije hrane i hrane za životinje mikotoksinima kao toksičnim tvarima koje plijesni produciraju. Želja nam je da ovaj udžbenik bude koristan studentima, kako u teorijskoj nastavi, tako i u praktičnom dijelu, te znanstvenicima i stručnjacima koji se bave ovim područjem. Udžbenik je tiskan na 150 strana te bogato ilustriran.
Budući da je veliki dio materijala za objavu dobiven kroz istraživanja financirana u okviru istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost, naziva „Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača“, čiji je nositelj Hrvatski veterinarski institut, Institut je i nakladnik ovog udžbenika.
- Gljivične bolesti u veterinarskoj kliničkoj praksi – izazovi dijagnostike i liječenja
- Najčešći uzroci neplodnosti nazimica i krmača
- Alltechov pregled europske žetve za 2022. godinu
- 15. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
- HVI: Diseminacija rezultata znanstvenih istraživanja u okviru projekata Hrvatske zaklade za znanost