Hrvatski veterinarski institutKnjige i priručnici

Objavljen sveučilišni udžbenik „PLIJESNI – ODABRANE ZNAČAJKE, IZOLACIJA I IDENTIFIKACIJA“

Uz dopuštenje preneseno sa:
http://www.veinst.hr/aktualnosti/366-objavljen-sveuilini-udbenik-plijesni-odabrane-znaajke-izolacija-i-identifikacija


Nedugo je objavljen sveučilišni udžbenik „PLIJESNI – odabrane značajke, izolacija i identifikacija“ koji je proizašao kao rezultat višegodišnje znanstveno-nastavne suradnje između Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog veterinarskog instituta, Zagreb. Autori ovog djela su prof. dr. sc. Ksenija Markov, prof. dr. sc. Jelka Pleadin, dr. sc. Željko Jakopović, dr. sc. Manuela Zadravec i prof. dr. sc. Jadranka Frece.

Osnovna nakana ovog udžbenika je omogućiti čitateljima bolje razumijevanje sveprisutnosti plijesni te načine kontaminacije hrane i hrane za životinje mikotoksinima kao toksičnim tvarima koje plijesni produciraju. Želja nam je da ovaj udžbenik bude koristan studentima, kako u teorijskoj nastavi, tako i u praktičnom dijelu, te znanstvenicima i stručnjacima koji se bave ovim područjem. Udžbenik je tiskan na 150 strana te bogato ilustriran.

Budući da je veliki dio materijala za objavu dobiven kroz istraživanja financirana u okviru istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost, naziva „Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača“, čiji je nositelj Hrvatski veterinarski institut, Institut je i nakladnik ovog udžbenika.


Vezani sadržaji

Gljivične bolesti u veterinarskoj kliničkoj praksi – izazovi dijagnostike i liječenja

Urednik

7. Hrvatski veterinarski kongres – druga obavijest i pozivno pismo

Urednik

Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatskog veterinarskog instituta i Sveučilišta u Mostaru

Urednik

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog veterinarskog instituta i javne ustanove Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac

Urednik

Peradarski dani u Puli: Hrvatska se s ptičjom gripom trenutačno uspješno bori bez cijepljenja peradi

Urednik

U uzgoj riba i školjkaša uključuje se umjetna inteligencija

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više