Hrvatski veterinarski institut

Otvoreno pismo predsjedniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

U objavi Hrvatskog veterinarskog instituta navodi se da je pedesetak od ukupno 53 znanstvenika Hrvatskog veterinarskog instituta uputilo otvoreno pismo predsjedniku Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. U pismu se iskazuje žaljenje zbog javno objavljenog teksta „Sumrak meritokracije na Hrvatskom veterinarskom institutu“, a kojega potpisnici pisma ocjenjuju štetnim za cijeli Hrvatski veterinarski institut. Potpisani znanstvenici Hrvatskog veterinarskog instituta u pismu pojašnjavaju okolnosti i određene detalje koji se odnose na postupke izbora na znanstvena, suradnička i stručna radna mjesta. Također, ističu razliku između izbora u određeno znanstveno zvanje i izbora na znanstveno radno mjesto u instituciji, o čemu putem tajnog glasovanja odlučuju svi članovi Znanstvenog vijeća Hrvatskog veterinarskog instituta.

Pismo je objavljeno na stranicama Hrvatskog veterinarskog instituta:

Vezano (HVI):

Vezani sadržaji

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog veterinarskog instituta i javne ustanove Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac

Urednik

Peradarski dani u Puli: Hrvatska se s ptičjom gripom trenutačno uspješno bori bez cijepljenja peradi

Urednik

U uzgoj riba i školjkaša uključuje se umjetna inteligencija

Urednik

Delegacija Hrvatskog veterinarskog instituta u posjeti Hrvatskoj veterinarskoj komori

Urednik

PANEL: Cijepljenje protiv influence ptica (ptičje gripe): mogućnosti i ograničenja