ŽivotinjeDivlje životinje i divljačIzložbeStudenti

REPTILOMANIJA+ 2013.

EQUUSOrganizator: UDRUGA STUDENATA VETERINARSKE MEDICINE „EQUUS“


Edukativna izložba s pratećim predavanjima pod nazivom „REPTILOMANIA+“ održana je 07.-09.05.2013. godine u vremenu od 09-17h u Studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a kraća tematska predavanja održavana su u Velikoj predavaonici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
reptilomaniaTijekom tri dana izložbu su posjetile stotine znatiželjnih posjetitelja, svih dobnih skupina i profila.
Cilj ove izložbe prvenstveno je bio približiti studentima veterinarske medicine, veterinarskim tehničarima, ali i ostalim znatiželjnicima, tematiku egzotičnih životinja jer su u današnje vrijeme sve više egzotičnih životinja kućni ljubimci. Sve veći broja ljubitelja, ali i držatelja egzotičnih životinja dovodi do rasta broja egzotičnih životinja i kao pacijenata. Studenti su ovom izložbom pokušali sudjelovati u odbacivanju stereotipova i ukazati na jedno relativno novo područje koje doktor veterinarske medicine može uključiti u svoje područje djelatnosti.

Svima koji imaju interes za tematiku egzotičnih životinja (ljubiteljima, držateljima ili budućim veterinarskim tehničarima kao i doktorima veterinarske medicine) omogućeno je dobivanje potrebnih informacija počevši od najosnovnijih, kao što su upoznavanje sa najčešćim vrstama egzotičnih životinja koji su držani kao kućni ljubimci, potrebnih prikladnih uvjeta smještaja, prehrane, mogućnosti uzgoja kao i liječenja.


Predsjednik USVM „Equus“
Zlatko Bježančević


Vezani sadržaji

Potpisan Memorandum of Understanding između veterinarskih fakulteta u Zagrebu i Kafkasu

Urednik

Sveučilišni priručnik UPORABA ŽIVOTINJA U ISTRAŽIVANJIMA

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

Reptilomanija+ 2024.

Urednik

REPTILIA :: 3. međunarodni znanstveno-stručni skup o gmazovima i egzotičnim životinjama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više