23.4 C
Zagreb
14. lipnja 2024.

Divlje životinje i divljačStudenti

REPTILOMANIJA +

Udruga studenata veterinarske medicine “Equus
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


“Reptilomanija+” edukativna je izložba egzotičnih životinja u organizaciji neprofitne udruge studenata veterinarske medicine “Equus” koja je postala svojevrsni brend Veterinarskog fakulteta, a održava se već devetu godinu zaredom.

Reptilomanija+ je najveći projekt koji se održava na Veterinarskom fakultetu, a na posljednjoj “Reptilomaniji+” bilo je više od 18000 posjetitelja. Prošle godine zbog epidemiološke situacije članovi su organzirali online oblik, ali ove godine održava se 25. – 29. svibnja online i uživo u studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta. Za ovu prigodu studentske prostorije pretvorene su u pravu malu džunglu kako bi ugođaj bio potpun, a posjetitelji mogu vidjeti mnoge vrste koje prirodno ne nastanjuju naše područje kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksolotl i mnoge druge.Ove će godine biti izloženo 50-tak egzotičnih vrsta, što je najviše dosad. Članovi udruge došli su na takvu zamisao s obzirom da su u posljednje vrijeme egzotični ljubimci sve popularniji zbog ubrzanog načina života.

Cilj je ove izložbe prvenstveno približiti i zainteresirati širu populaciju za egzotične životinje kao kućne ljubimce i educirati ih o držanju istih.

Organizatori izložbe nagrađivani su dekanovom i rektorovom nagradom, a broj posjetitelja iz godine u godinu raste. Osim same izložbe, organizirana su i predavanja uzgajivača i veterinara egzota za vrtiće i škole, a ostali posjetitelji od organizatora i uzgajivača mogu saznati sve što ih zanima o držanju pojedine vrste.Na “Reptilomaniji+” uz same gmazove, mogu se vidjeti i vodozemci, ribe, insekti i pauci. Patuljasti kajman, pauk ptičar, kornjača čančara te insekti poput paličnjaka samo su neke od vrsta, a za one hrabrije omogućeno je rukovanje i fotografiranje s nekim od gmazova koji su najčešće držani kao kućni ljubimci, poput kraljevskog pitona i bradate agame. Također, članovi udruge svake godine organiziraju aktivnosti za one najmlađe, poput bodypaintinga i kratkih edukacijskih predavanja. Svi su dobrodošli, ulaz je besplatan.

Za više informacija zapratite profil “Reptilomanija+” na Facebooku i Instagramu.

Vezani sadržaji

Reptilomanija+ 2024.

Urednik

REPTILIA :: 3. međunarodni znanstveno-stručni skup o gmazovima i egzotičnim životinjama

Urednik

Panel rasprava “Pritisak na veterinare – pitanje mentalnog zdravlja” i “Snaga žena u veterinarstvu – rastući broj doktorica veterinarske medicine”

Urednik

Pregled stila života leopard gekona i važnost ultraljubičastog zračenja, vitamina D i kalcija

Urednik

Nasukavanja kitova i očuvanje populacije dupina i morskih kornjača u Jadranu

Urednik

Noć muzeja 2024. “Muzeji i nova publika”

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više