Hrvatska veterinarska komoraSigurnost hraneVeterinarsko javno zdravstvo

Službene kontrole: sastanak Odjela za veterinarsko javno zdravstvo HVK

Na razgovore vođene na sastanku predstavnika Hrvatske veterinarske komore i Državnog inspektorata RH nastavljene su aktivnosti članova Odjela za veterinarsko javno zdravstvo HVK. Tako je u petak 23.9.2022. u Amfiteatru Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan sastanak Odjela te donesen zaključak o nužnosti izrade odgovarajuće dokumentacije potrebne za daljnje razgovore sa Državnim inspektoratom po pitanju službenih kontrola.

Temeljem prethodno definiranih stavova struke Hrvatska veterinarska komora je kroz e-savjetovanja uputila značajan broj prijedloga i komentara na sve dosadašnje prijedloge izmjena i dopuna pravilnika iz domene veterinarske djelatnosti, pa tako i onih koji se tiču službenih kontrola. Međutim, većina tih prijedloga nije prihvaćena. Kako u Državnom inspektoratu naročito po pitanju službenih kontrola postoji trajan interes za razgovorima sa predstavnicima Hrvatske veterinarske komore, za očekivati je da se ovi razgovori nastave, kao što je na zadnjem susretu i dogovoreno.

Sitnije kozmetičke izmjene predmetnog Pravilnika mogu se očekivati, no promjene cijena sljedećih mjeseci svakako ne treba očekivati. Iz perspektive promatrača ne vide se naznake promjene situacije.

Vezani sadržaji

Održan prvi sastanak predstavnika Hrvatske veterinarske komore s novim ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske, Josipom Dabrom

Urednik

Konferencija Višegrad 4 vet plus

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

U Osijeku obilježen Svjetski dan sigurnosti hrane

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

“Nove mjere za borbu protiv otpornosti na antibiotike” trening s radionicama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više