Delegirana tijelaHrvatska veterinarska komoraTečajUprava za veterinarstvo i sigurnost hraneVeterinarsko javno zdravstvo

Treninzi za ovlaštene veterinare delegiranih tijela

Mirela Juras, dr.med.vet.
zamjenica predsjednika Hrvatske veterinarske komore


Mirela JurasU suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske i Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane, u srijedu 13.listopada 2021. g. na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska veterinarska komora organizirala je prvi u nizu treninga za ovlaštene veterinare delegiranih tijela koji se odnosi na službene kontrole i druge službene aktivnosti vezano za rad u sustavu TRACES NT. Treningu su prisustvovala 64 ovlaštena veterinara iz 40 delegiranih tijela.

Polaznicima je prezentirano novo zakonodavstvo – Uredba o zdravlju životinja (EU) 2016/429 i sekundarne delegirane i provedbene uredbe vezane za certificiranje, Uredba o službenim kontrolama (EU) 2017/625 te Uredba o IMSOC sustavu.

Praktični dio sastojao se od rada na računalu u TRACES NT modulu za trening, u kojem su polaznici upoznati s osnovama rada u novom sustavu te certificiranja uvjeta zdravlja životinja.

Ispred UVSH legislativu su predstavile Žaklin Acinger-Rogić i Martina Rubin, a praktični dio oko sustava TRACES NT odradili su Nikolina Grizelj i Vjekoslav Ricov iz DIRH-a.

Hrvatska veterinarska komora je trening bodovala s 2 boda.


Vezano (delegirana tijela):

Vezani sadržaji

Održan prvi sastanak predstavnika Hrvatske veterinarske komore s novim ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske, Josipom Dabrom

Urednik

Konferencija Višegrad 4 vet plus

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

U Osijeku obilježen Svjetski dan sigurnosti hrane

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

“Nove mjere za borbu protiv otpornosti na antibiotike” trening s radionicama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više