Društva i udrugeKirurgijaKonferencijaMeđunarodna suradnja

Udruga za endoskopiju i endokirurgiju malih životinja

ASSOCIATION FOR SMALL ANIMAL ENDOSCOPY AND ENDOSURGERY (ASAEE)

Marina Barižon, dr.med.vet.
Veterinarska ambulanta More, predsjednica 2. Europskog kongresa veterinarske endoskopije i minimalno invazivne kirurgije


Udruga za endoskopiju i endokirurgiju malih životinja (ASAEE) osnovana je u travnju 2017. u Beogradu kao međunarodna udruga sa ciljem unaprjeđivanja dobre veterinarske prakse i promocije minimalno invazivnih metoda u veterinarskoj medicini. Članovi ove udruge su i veterinari iz hrvatskih veterinarskih ambulanti male prakse.
Od samog osnutka udruga je vrlo aktivna, a uz edukacije u njezinoj organizaciji održane su do koronavirusne pandemije 2020. godine i tri međunarodne konferencije:
1. konferencija u Beogradu (Sava Centar) 2017. godine, 2. konferencija u Šibeniku (Gradska knjižnica Juraj Šižgorić) 2018. godine, a 3. konferencija ponovo u Beogradu (Sava Centar) 2019. godine.Sve tri konferencije bile su uspješne i posjećene, a treba i ovdje istaknuti da su realizirane u suradnji sa humanim endokirurzima.Na jednom od zajedničkih skupova na razini svih europskih veterinarskih asocijacija iz područja veterinarske minimalno invazivne kirurgije održanom u Rimu 2019. godine, postignut je dogovor o održavanju europskih kongresa svake druge godine u drugoj europskoj državi.
Obzirom na COVID-19 pandemiju, 1. Europski kongres veterinarske endoskopije i minimalno invazivne kirurgije održan je online 2020. godine, a vođen u Barceloni, Španjolska. Organizaciju sljedećeg kongresa koji se slijedom dogovorenog rasporeda ponovo održava ove godine, u vrlo jakoj konkurenciji europskih gradova, dobio je Šibenik.Udruga za endoskopiju malih životinja
Bana Ivana Mažuranića 45 Šibenik
OIB 77180997575
EMAIL : info@evaes.org
Hrvatska Udruga za endoskopiju malih životinja osnovana je u ožujku 2022. godine. Veterinari Veterinarske ambulante More iz Šibenika naročito su aktivni članovi ove udruge, a u svojoj praksi već 7 godina primjenjuju minimalno invazivnu kirurgiju i endoskopiju.
Držimo da se ove metode moraju propagirati među veterinarima kao posebno važne zbog dobrobiti životinja na kojima se izvode minimalni rezovi, postoperativno nema boli, priraslica, nema nošenja zaštitnog ovratnika, a životinja može isti ili drugi dan biti vraćena uobičajenim aktivnostima.

Ovogodišnji Kongres u Šibeniku održat će se 19. i 20. 08. 2022. u Kući umjetnosti Arsen.

Program je zanimljiv, a predavači su vrhunski eksperti, ali i pored tih činjenica svjesni smo da se radi o malo poznatim metodama za većinu hrvatskih kolega. Radi se o specijalističkom kongresu koji bi trebao biti zanimljiv i početnicima koji se na ovaj način najbolje mogu upoznati sa metodama i opremom koja će tijekom kongresa biti izložena u dvorani.

Sve o kongresu na web stranici www.evaes.org.

Vezani sadržaji

Dok udruge ratuju, životinje i veterinari stradavaju

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

Otvorena nova ambulanta Veterina Branimir

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

17. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

Urednik

Uručene potvrdnice za završen Internship program “Male životinje” u ak. god. 2023./2024.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više