HobiVeterinarski fakultet u Zagrebu

Veterinarski fakultet prvi na regati “Plov za čisti Jadran”

Preneseno sa: https://www.vef.unizg.hr/novosti/veterinarski-fakultet-prvi-na-regati-plov-za-cisti-jadran/

Željana Klječanin Franić, prof.
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

U organizaciji Sveučilišnog nautičkog kluba Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije bolesti COVID-19, od 22. do 24. travnja 2022. održana je 18. regata pod imenom Plov za čisti Jadran. Nakon što je godinama na ovoj regati sudjelovao muški tim Veterinarskoga fakulteta, na inicijativu izv. prof. dr. sc. Magde Sindičić okupljen je ženski tim: izv. prof. dr. sc. Maja Belić, izv. prof. dr. sc. Zrinka Štritof, dr. sc. Lada Radin, Iva Benvin, dr. med. vet., Ira Topličanec, dr. med. vet., Iva Lehunšek Panić, prof. pedag. i Željana Klječanin Franić, prof., koji je predvodio iskusni skiper prof. dr. sc. Tomislav Gomerčić.Nakon što se olujno jugo donekle smirilo, u petak 22. travnja u 12 sati iz Rogoznice je prema Ravnom Žaknu na Kornatima startalo ukupno 15 jedrilica grupiranih u tri kategorije (jedrilice do 38 stopa, jedrilice od 38 do 46 stopa i jedrilice veće od 46 stopa), među njima i naša posada na brodu Sea Cloud 3, koji se natjecao u drugoj skupini u kojoj je bilo sedam brodova. Uz precizno kormilarenje našeg skipera i pažljivo slušanje uputstava naš je brod vrlo brzo u tom prvom plovu zadobio prednost i održao je do samog cilja. Tako smo za prvi plov, Rogoznica – Ravni Žakan, osvojili prvo mjesto.

Sljedeći je dan regate bio bez vjetra, uz mirno more i puno sunca, a na povratku do Primoštena osim što smo od naših stručnjaka za divlje životinje i dupine, Magde i Tomislava, mogli čuti razne zanimljivosti o tim morskim sisavcima, imali smo sreću da ih i susretnemo i uživamo promatrajući njihovu igru oko jedrilice.

Drugi plov održan je posljednji dan regate, u nedjelju 24. travnja, od Primoštena do Rogoznice, uz jak vjetar i iznimne napore kormilara i cijele posade, a na cilj smo stigli treći u svojoj skupini. Veliko je veselje zavladalo na proglašenju pobjednika i dodjeli nagrada, kad je objavljeno da je naša posada, kojoj je klub prigodno nadjenuo ime Curke z veterine, osvojila 1. mjesto u ukupnim rezultatima regate Rogoznica – Ravni Žakan – Primošten – Rogoznica.

Većini je nas ovo bilo prvo jedriličarsko iskustvo, no entuzijazam i složnost, uz sjajno upravljanje kormilara Tomislava Gomerčića, Veterinarski je fakultet prvi put otkad se održava ova regata predstavljala ženska ekipa i osvojila prvo mjesto. Zahvaljujemo prije svega našem skiperu, cijeloj posadi kao i organizatorima na uzbudljivom natjecanju i veselom društvu tijekom cijele regate.

Vezani sadržaji

Potpisan Memorandum of Understanding između veterinarskih fakulteta u Zagrebu i Kafkasu

Urednik

Sveučilišni priručnik UPORABA ŽIVOTINJA U ISTRAŽIVANJIMA

Urednik

Međunarodna konferencija “Dani mlijeka” u Münchenu 24. i 25. svibnja 2024.

Urednik

Better Science for Better Animal Welfare :: 2. konferencija o dobrobiti životinja

Urednik

7. Hrvatski veterinarski kongres – prva obavijest

Urednik

Četvrta stipendistica doktorskog studija Veterinarske znanosti: Mihaela Vranješ, dr. med. vet.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više