Međunarodna suradnjaSeminarStručno usavršavanje

Veterinarski seminar iz dermatologije pasa i mačaka

Veterina portalU organizaciji Iris Farmacije d.o.o., 15. lipnja 2013. u dvorani hotela International u Zagrebu, održan je seminar iz područja dermatologije pasa i mačaka.
Skup je zamišljen kao edukativno – stručni seminar namijenjen veterinarima praktičarima kako bi im se pružile informacije iz spomenute tematike, novije spoznaje o mogućnostima dijagnostike i novim medicinskim proizvodima dostupnima na tržištu.
Skupu je prisustvovalo više od stotinu doktora veterinarske medicine iz cijele Hrvatske.
dermatologija pasa i mačakaPredavanje o otitisima i piodermi u pasa održala je doc. dr. sc. Tina Kotnik sa Odjela za male životinje Veterinarskog fakulteta u Ljubljani.

Doc. dr. sc. Tina Kotnik sa Odjela za male životinje Veterinarskog fakulteta u Ljubljani
Doc. dr. sc. Tina Kotnik sa Odjela za male životinje Veterinarskog fakulteta u Ljubljani
Predavanje je temeljeno na teorijskom i praktičnom kliničkom iskustvu, te je pokrenulo pitanja kolega vezano uz konkretne slučajeve u ambulantama, mogućnosti dijagnostike i daljnje suradnje.
Drugi dio izlaganja imala je dr. Katarina Jirikovska iz I.C.F. s.r.l. INDUSTRIA CHIMICA FINE koji u suradnji sa Iris Farmacijom d.o.o. donose na tržište liniju dermatoloških medicinskih proizvoda. Radi se o vrhunskim proizvodima koji su uspješno implementirani u liječenje otitisa, pioderme, „hot spota“ i sličnih dermatoloških stanja već dugi niz godina u mnogim zemljama Europe, a odnedavno su široko dostupni i u Hrvatskoj.
Zaključeno je kako su opisana stanja dio složene problematike unutar dermatologije i kako se uglavnom vezuju uz dugotrajno i ustrajno liječenje, predanost vlasnika i znanja i vještine veterinara kako bi se izbjegle pogreške u pristupu bolestima i liječenju.
Iris Farmacija d.o.o. se nada kako je kolegama praktičarima pružila nove informacije iz područja učestale problematike u svakodnevnoj praksi, predstavila nove medicinske proizvode dostupne na tržištu, te im pružila ugodno druženje.
Svim sudionicama iskreno zahvaljujemo na sudjelovanju i nadamo se uspješnoj daljnjoj suradnji.


Ivana Ivanušić, DMV
Iris Farmacija d.o.o.

Vezani sadržaji

Potpisan Memorandum of Understanding između veterinarskih fakulteta u Zagrebu i Kafkasu

Urednik

Konferencija Višegrad 4 vet plus

Urednik

Panel rasprava “Pritisak na veterinare – pitanje mentalnog zdravlja” i “Snaga žena u veterinarstvu – rastući broj doktorica veterinarske medicine”

Urednik

Veterinarski dani 2023. u Osijeku

Urednik

Godišnja skupština Federation of Veterinarians of Europe (FVE) u Briselu

Urednik

Dekanska konferencija visokoobrazovnih ustanova veterinarske medicine iz regije

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više