Urednici: Lidija Kozačinski, Bela Njari, Željka Cvrtila Fleck
Četrnaest autora, nastavnika Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, napisalo je ovaj moderan sveučilišni priručnik namijenjen studentima. Članovi autorskog tima su (abecednim redosljedom): prof.dr. Željka Cvrtila Fleck, dr.sc. Ivana Filipović, prof.dr. Lidija Kozačinski, prof.dr. Branimir Mioković, prof.dr. Bela Njari, prof.dr. Željko Pavičić, Marko Poletto, dr.med.vet., prof.dr. Jelena Pompe-Gotal, prof.dr. Andrea Prevendar Crnić, prof.dr. Emil Srebočan, prof.dr. Dagny Stojčević, prof.dr. Alenka Tofant, prof.dr. Marija Vučemilo, dr.sc. Nevijo Zdolec.
Priručnik sadržava tri cjeline. Prvu cjelinu čine izabrana poglavlja iz područja veterinarskog javnog zdravstva: higijena i tehnologija hrane, animalna higijena, okoliš i etologija, parazitologija te farmakologija i toksikologija. U drugoj cjelini čitateljima je objašnjeno veterinarsko zakonodavstvo i sustav nadzora sigurnosti hrane. Treći dio knjige posvećen je kontroli kakvoće i higijeni ispravnosti hrane.
Čitatelj se informira o suvremenoj koncepciji veterinarskog nadzora u proizvodnji i prometu hrane te manadžmentu kakvoće i sigurnosti hrane. Uči o onečišćivačima u prehrambenom lancu, proizvodnji hrane na OPG-ima, važnim parazitima i štetnim reziduama u tkivu. Organizacija veterinarske inspekcije i zakonodavni okvir veterinarskog nadzora sastavnica su ove knjige. Objašnjena su ovlaštenja, dužnosti i odgovornosti u inspekciji hrane. Posebna je pozornost posvećena kontroli kakvoće hrane.
Pomoću 27 tablica i jednako toliko shematskih prikaza, dijagrama i stabala odluke, postignuta je preglednost građe i lakše svladavanje gradiva.
dr.sc. Vlasta Herak-Perković, dr.med.vet.
urednica
ISBN: 978-953-6062-89-8
Nakladnik: Veterinarski fakultet, 2012.
Cijena knjige: 180 kn
Knjigu možete naručiti putem telefona 01 3779 444 ili kupiti online, u web knjižari Medicinske naklade