Državna uprava i ustanoveIzdvojenoSigurnost hraneSkupoviVeterinarsko javno zdravstvo

7. konferencija o sigurnosti i kakvoći hrane

7. konferencija o sigurnosti hrane

s međunarodnim sudjelovanjem

7. konferencija o sigurnosti hrane

Prenosimo:


Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK
Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK
Ivo Afrić pomoćnik ministra iz Ministarstva zdravlja
Ivo Afrić, pomoćnik ministra iz Ministarstva zdravlja
Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede
Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede u Vladi RH
Basil Mathioudakis, Odjel Prehrana, sastav hrane i informacije iz Opće uprave za zaštitu zdravlja i potrošača (DG SANCO) Europske komisije
Basil Mathioudakis, Odjel Prehrana, sastav hrane i informacije iz Opće uprave za zaštitu zdravlja i potrošača (DG SANCO) Europske komisije
Mirjana Mataušić Pišl, pomoćnica ministra, Ministarstvo poljoprivrede
Mirjana Mataušić Pišl, pomoćnica ministra,
Ministarstvo poljoprivrede

“U Opatiji je 22.5.2013. završila VII konferencija o sigurnosti i kakvoći hrane organizirana od strane HGK, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo. Na Konferenciji se okupilo više od 280 sudionika, a nakon što su skup pozdravili gđa. Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK kao domaćin konferencije, te gosp. Ivo Afrić pomoćnik ministra iz Ministarstva zdravlja, otvorio ju je ministar poljoprivrede gospodin Tihomir Jakovina.

Skup je pozdravio i u njemu aktivno sudjelovao i gospodin Basil Mathioudakis, koji se nalazi na čelu odjela Prehrana, sastav hrane i informacije iz Opće uprave za zaštitu zdravlja i potrošača (DG SANCO) Europske komisije.

Osim gosp. Mathioudaksia svoje znanje i stručnost sa okupljenim predstavnicima industrije na skupu je podijelilo 22 predavača iz zemlje i EU.

Upravo prisustvovanje stručnjaka iz EU bila je novost na ovogodišnjoj Konfereniciji, a ključni događaj prvog dana konferencije bio je vrlo aktualni okrugli stol na temu: Krize u lancu prehrane.

Od tema koje su se ove godine obradile na Konferenciji posebice se može istaknuti ona o opsežnom poslu kreiranja zakonodavne osnove za preuzimanje i izravnu primjenu cjelokupne pravne stečevine EU u ovom području. To će, kako se na Konferenciji moglo čuti, zasigurno predstavljati izazov i za SPH i za regulatorna tijela posebice u razdoblju neposredno nakon pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Vrlo važna je bila i tema o prometu roba unutar EU i s trećim zemljama nakon pristupanja, te uvijek izrazito aktualna radionica o označavanju hrane na kojoj su uz predstavnika Ministarstva zdravlja glavnu riječ imali vodeći EU stručnjaci u tom području.”


Tekst preuzet sa stranica Hrvatske gospodarske komore (http://www.hgk.hr/sektor-centar/sektor-poljoprivreda-prehrana/vii-konferencija-o-sigurnosti-i-kakvoci-hrane)


Pročitajte i:

Dr. sc. Mirjana Mataušić- Pišl: Novi aspekti sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj

 

 

 

Praćenje 7. konferencije o sigurnosti i kakvoći hrane omogućili su

Hrvatska gospodarska komora

i

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatska veterinarska komora

Doktorima veterinarske medicine, sudionicima konferencije, vrednovano je stručno usavršavanje s 4 boda, sukladno Pravilniku o stručnom usavršavanju.



Vezani sadržaji

Simpozij: Ptičji flavivirusi u kontekstu “Jednog zdravlja” – Epidemiologija, klinička slika i dijagnostika

Urednik

18. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

Urednik

Peta doktorandica stipendistica Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Magda Kamber, dr. med. vet.

Urednik

Pripravnost na aktualne ugroze preživača: slinavka i šap, kuga malih preživača

Urednik

Utvrđene dodatne aktivnosti s obzirom na pojavu slinavke i šapa u Republici Njemačkoj

Urednik

Potpisan sporazum HVI i Grada Križevci o zajedničkom ulaganju u izgradnju nove zgrade Zavoda

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više