Jasminka Trzun, potpredsjednica HGKIvo Afrić, pomoćnik ministra iz Ministarstva zdravljaTihomir Jakovina, ministar poljoprivrede u Vladi RHBasil Mathioudakis, Odjel Prehrana, sastav hrane i informacije iz Opće uprave za zaštitu zdravlja i potrošača (DG SANCO) Europske komisijeMirjana Mataušić Pišl, pomoćnica ministra, Ministarstvo poljoprivrede
“U Opatiji je 22.5.2013. završila VII konferencija o sigurnosti i kakvoći hrane organizirana od strane HGK, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo. Na Konferenciji se okupilo više od 280 sudionika, a nakon što su skup pozdravili gđa. Jasminka Trzun, potpredsjednica HGK kao domaćin konferencije, te gosp. Ivo Afrić pomoćnik ministra iz Ministarstva zdravlja, otvorio ju je ministar poljoprivrede gospodin Tihomir Jakovina.
Skup je pozdravio i u njemu aktivno sudjelovao i gospodin Basil Mathioudakis, koji se nalazi na čelu odjela Prehrana, sastav hrane i informacije iz Opće uprave za zaštitu zdravlja i potrošača (DG SANCO) Europske komisije.
Osim gosp. Mathioudaksia svoje znanje i stručnost sa okupljenim predstavnicima industrije na skupu je podijelilo 22 predavača iz zemlje i EU.
Upravo prisustvovanje stručnjaka iz EU bila je novost na ovogodišnjoj Konfereniciji, a ključni događaj prvog dana konferencije bio je vrlo aktualni okrugli stol na temu: Krize u lancu prehrane.
Od tema koje su se ove godine obradile na Konferenciji posebice se može istaknuti ona o opsežnom poslu kreiranja zakonodavne osnove za preuzimanje i izravnu primjenu cjelokupne pravne stečevine EU u ovom području. To će, kako se na Konferenciji moglo čuti, zasigurno predstavljati izazov i za SPH i za regulatorna tijela posebice u razdoblju neposredno nakon pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju.
Vrlo važna je bila i tema o prometu roba unutar EU i s trećim zemljama nakon pristupanja, te uvijek izrazito aktualna radionica o označavanju hrane na kojoj su uz predstavnika Ministarstva zdravlja glavnu riječ imali vodeći EU stručnjaci u tom području.”
Tekst preuzet sa stranica Hrvatske gospodarske komore (http://www.hgk.hr/sektor-centar/sektor-poljoprivreda-prehrana/vii-konferencija-o-sigurnosti-i-kakvoci-hrane)
Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. PrihvatiViše