Sigurnost hraneSvijetVideo

Virusi koji se prenose hranom

Video


European Food Safety AuthorityVirusi koji se prenose hranom predstavljaju zajednički uzrok bolesti i zaraza od kontaminirane hrane u Europi. Većina ovih virusa potječu iz crijeva ljudi. Hrana se ovim virusima može kontaminirati u kontaktu s otpadom ili otpadom kontaminiranom vodom ili tijekom obrade hrane ili rukovanja hranom. Virusi koji se prenose hranom, a koji uzrokuju najviše infekcija u zemljama EU su norovirus i virus hepatitisa A.
Pogledajte video:foodborne viruses

Pročitajte i:


Virusi koji se prenose hranom
Virusi – kontaminanti hrane i vode za piće


Vezani sadržaji

Nadziranje bolesti prenosivih vektorima – budućnost ili trenutni globalni imperativ

Urednik

Izazovi veterinarske medicine na području pčelarstva

Urednik

Održana radionica ‘Antimikrobna rezistencija i razborita primjena veterinarskih lijekova’

Urednik

Antimikrobna rezistencija u humanoj medicini

Urednik

Alveolarna ehinokokoza u Hrvatskoj i dalje izvan kontrole

Urednik

Svjetski dan Jednog zdravlja

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog doživljaja pri njezinom korištenju. Korištenjem ove stranice suglasni ste s tim. Prihvati Više