U z sve veće zahtjeve krajnjih potrošača i rastuću zabrinutost zbog kvalitete hrane za ljude, sigurnost stočne hrane postala je važna tema u poljoprivredi. Kontaminacija mikotoksinima stalno je prisutna na farmama i predstavlja potencijalnu opasnost čak i za one farme kojima se najbolje upravlja.
Predstavljanje Alltechovog® pregleda europske ljetne žetve

Saznajte više o učincima mikotoksina na Vašu proizvodnju i prijavite se za Alltechov® pregled ljetne žetve iz 2020. te webinar:
Alltech Croatia | https://www.alltech.com/hr-hr/
Vezano:
- Hrvatski veterinarski institut objavio brošuru „Mikotoksini – prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda“
- Alltechov pregled europske žetve 2021.
- Ekstremni vremenski uvjeti uzrokuju umjereni do visoki rizik od mikotoksina
- Plijesni doprinose kvaliteti tradicionalnih mesnih proizvoda, ali mogu proizvesti mikotoksine :: tiskovna konferencija HVI
- Nova grupa mikotoksina
- Upravljanje mikotoksinima tijekom skladištenja
- Klimatske promjene – Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina
- Projekt HVI: “Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača”
- Kontaminacija mliječnih proizvoda aflatoksinom M1
- Mikotoksini u hrani – izloženost potrošača i javnozdravstveni značaj